16-02-2018

Schade hersteld bij van der Goes

Categorie: Luiten Greenhouses

We kunnen ons allemaal nog wel de storm van begin dit jaar herinneren, er werd zelfs gewaarschuwd om iedereen uit de kassen te halen. Vanzelfsprekend heeft deze storm dus ook de nodige schade aangericht, helaas ook bij kwekerij van der Goes.

Kwekerij van der Goes is een auberginekwekerij in Bleiswijk. De kwekerij wordt gerund door twee, hardwerkende broers die een teelt van 5ha bezitten. De vader van Jan van der Goes begon 40 jaar geleden als eerste in Nederland met het telen van aubergines. Nu zo’n twintig jaar later, hebben broers Jan en Hans de werkzaamheden overgenomen.

Helaas heeft een deel van de kwekerij de storm in januari niet goed doorstaan. In de nacht heeft de wind 2,5ha glas eruit geslagen. Het glas was overal heen gevlogen, in het pad en tussen de planten, het was een verdrietig beeld. Die ochtend is Luiten Greenhouses gelijk de schade op komen nemen en is alles in werking gezet om de teelt weer zo snel mogelijk op te kunnen pakken. Luiten Greenhouses is meteen gestart met het plaatsen van wanden, het ruimen van glas en hebben ze het scherm weer optimaal laten werken en geprobeerd om zoveel mogelijk planten te redden. Samen met Havecon hebben de glasreparaties plaatsgevonden, nadat dit is gebeurd zijn het schermdoek en de atlasdraden vervangen.

Na een maand keihard werken, is de kas nu weer helemaal hersteld. Als je bij de gebroeders binnen loopt, is er niets meer te zien van enige schade. We kunnen dus weer uitkijken naar een prachtige aubergineteelt dit jaar!

Terug naar nieuwsoverzicht